+

FoxPost szállítási mód esetén,minél nagyobb a kosárösszeg annál kisebb a szállítás összege! 50.000Ft felett viszont INGYENES! .Rendelésedet már több csomag automatába is kérheted! Olcsóbb, kényelmesebb!

Kérdésed van? Keress minket!
E-mail: helikontrade[kukac]keszthelynet.hu Telefon: 06-30-2283677

Sikaflex®-291i hajóipari tömítő ragasztó 300ml

Sikaflex®-291i
Sokoldalúan felhasználható hajóipari tömítő ragasztó

Sikaflex®-291i a hajóipar számára kifejlesztett állékony, egykomponensű, poliuretán tömítőanyag, amely levegőnedvesség hatására köt meg. Sikaflex®-291i megfelel a Nemzetközi Hajózási Szervezet (International Maritime Organisation - IMO) alacsony lángterjedési követelményeinek.
TERMÉK ELŐNYEI

Wheelmark jelöléssel ellátott
Egykomponensű formula
Nagy rugalmasságú
Csekély szag
Nem okoz korróziót
Átfényezhető
A legtöbb felületen jól tapad
Oldószermentes
Nagyon alacsony VOC-tartalom
Nagyon alacsony izocianát tartalom

Részletek
Szállítási idő 2-3 munkanap
Részletek
  • Fehér6 450 Ft21 500 Ft / literSúly: 0.40 kg
db
Kosárba

Termékleírás

A Sikaflex-291i sokoldalú, egykomponensű poliuretán tömítőanyag, amely a levegő nedvességtartalmának hatására elasztomerré köt meg. Az elődjétől megkülönbözteti az "i" betű amely az i-cure system-re, azaz a javított kötési tulajdonságokra utal. Alkalmazási terület A Sikaflex-291i a hajóiparban sokoldalúan felhasználható rugalmas, rezgésálló tömítőanyag. Alkalmas rugalmas, tartós, erős tapadású tömítésre, hegesztési varratoknál, lemezátlapolásoknál csatlakozásoknál, ill. kis szakítószilárdságú rugalmas ragasztásra. Alkalmas alapfelületek lehetnek a fémek, alapozó festéssel vagy lakkozással ellátott (2 K) felületei, horganyzott lemezek, kerámia, üveg, műanyagok. A Sikaflex 291i-t nem szabad feszültségi repedésre hajlamos anyagok tömítésére használni (PMMA,PC). Az ISO 9001/14001 minőségbiztosítási rendszer és a Responsible Care program szerint készül.

Felhasználási információ
Felület előkészítés

Az alapfelület legyen tiszta, száraz és formaleválasztótól, zsírtól, portól mentes.

A felületelőkészítés függ az alapfelület minőségétől, ami alapvető jelentőségű a hosszútávú, tartós tapadáshoz. A különféle alapanyagok előkészítésére és felhasználására vonatkozó utasításokat lásd a Sika® Felületelőkészítési Táblázatnak megfelelően. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezek az utasítások tapasztalatainkon alapulnak és használat előtt tesztek elvégzése szükséges a felhasználni kívánt alapfelületen.

Felhordás

A Sikaflex®-291i tömítőanyag +10 °C és +40 °C közötti hőmérsékleten javasolt feldolgozni, de a reakció képességében és a felhordási tulajdonságokban előforduló változásokat figyelembe kel venni. Az alapfelület és a tömítőanyag optimális hőmérséklete +15 °C és 25 °C között van.

A Sikaflex®-291i feldolgozható kézi, levegős vagy elektromos kinyomópisztollyal.

Eldolgozás

A tömítőanyag elsimítását még a bőrképződés előtt kell elvégezni. Az eldolgozáshoz Sika® Tooling Agent N használata javasolt. Egyéb simítőanyag használata előtt kompatibilitási teszt elvégzése javasolt.
Eltávolítás

A még meg nem kötött Sikaflex®-291i anyag Sika® Remover-208-cal vagy más megfelelő oldószerrel távolítható el az eszközökről és a berendezésekről. A megkötött anyag csak mechanikusan távolítható el. A kezet/bőrt azonnal meg kell tisztítani Sika® Cleaner-350H tisztítókendővel vagy kézmosó pasztával és vízzel. Oldószer nem használható!
Átfényezhetőség

A Sikaflex®-291i a bekövetkezett bőrképződés után átfényezhető. A fényezés tökéletesítéséhez az illesztási felületét Sika® Aktivator-100 vagy Sika® Aktivator-205 anyaggal kezelhetjük a fényezési folyamat előtt. Amennyiben a fényezés beégetést igényel (> 80 °C), a legjobb eredmény eléréséhez, előbb hagyjuk a tömítőanyagot teljesen megkötni. A lakktűrő képességet kísérletekkel kell megvizsgálni.
Vegyük figyelembe, hogy a lakk nyúlása kisebb, mint a tömítőanyagé. Ez a fedőlakk repedezéséhez vezethet.
Vegyi bázis egykomponensű poliuretán
Szín ( CQP001-1) fehér, szürke, fekete, barna
Térhálósodási mód nedvességre keményedő
Sűrűség (nem kitérhálósodott állapotban) színtől függően 1,3 kg/dm3
Állékonysági tulajdonságok jó
Felhasználási hőmérséklet környezeti +10 ─ +40 °C
Bőrösödési idő ( CQP019-1) 60 perc A
Nyitott idő ( CQP526-1) 45 perc A
Kötési sebesség ( CQP 049-1)
Zsugorodás CQP014-1) 2 %
Shore A keménység (CQP023-1/ ISO 48-4) 40
Húzószilárdság (CQP036-1 / ISO 527) 1,8 MPa
Szakadási nyúlás ( CQP 036-1 / ISO 37) 700 %
Továbbszakadási ellenállás (CQP045-1 / ISO 34) 7 N/mm
Alkalmazhatósági hőmérséklet ( CQP 513-1) Folyamatos 4 óra 1 óra
-50 ─ 90 °C
120 °C
140 °C

Egyéb adatok

Szállítási idő2-3 munkanap
GyártóSikaflex®

Vélemények

A termékhez még nem írtak véleményt, legyél Te az első!

Kérdezz a termékről!

Melyik egy szín a következők közül: szék, asztal vagy lila?

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.

     
Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu