+

FoxPost szállítási mód esetén,minél nagyobb a kosárösszeg annál kisebb a szállítás összege! 50.000Ft felett viszont INGYENES! .Rendelésedet már több csomag automatába is kérheted! Olcsóbb, kényelmesebb!

Kérdésed van? Keress minket!
E-mail: helikontrade[kukac]keszthelynet.hu Telefon: 06-30-2283677

Sikaflex®-295 UV üveg ragasztó- és tömítőanyag 300ml

Sikaflex®-295 UV üveg ragasztó- és tömítőanyag 300ml
Szerves üvegek ragasztó- és tömítőanyaga a hajóiparban

A Sikaflex®-295 UV paszta állagú, egykomponensű poliuretán ragasztó, mely a levegő nedvességtartalmával reagálva köt meg. Hajóipari szerves üvegek ragasztására és tömítésére kül- és beltéren egyaránt alkalmas. A Sikaflex®-295 UV megfelel a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet (IMO) követelményeinek. Kiváló feldolgozási tulajdonságokkal rendelkezik
Öregedés- és időjárásálló
Alkalmas szerves üvegekhez

Részletek
Szállítási idő 2-3 munkanap
Részletek
  • Fehér9 945 Ft33 150 Ft / literSúly: 0.40 kg
  • Fekete9 945 Ft33 150 Ft / literSúly: 0.40 kg
db
Kosárba

Termékleírás

TERMÉK ELŐNYEI

Kiváló feldolgozási tulajdonságokkal rendelkezik
Öregedés- és időjárásálló
Alkalmas szerves üvegekhez
Első beszállításra elfogadott (OEM)
Wheelmark jelöléssel ellátott


Használat
A Sikaflex®-295 UV hajóipari felhasználásra, műanyag ablakok ragasztására és tömítésére lett kifejlesztve. A Sikaflex®-295 UV környezeti hatásokkal szembeni ellenállósága kiváló, így időjárásnak kitett külső felületek hézagtömítésére is használható. Alkalmas alapfelületek: alumínium (fényes vagy eloxált), GRP (poliészter gyanta), rozsdamentes acél, fa, kétkomponensű bevonatok és műanyag üvegek (PC,PMMA). A Sikaflex®-295 UV feszültségi repedésre hajlamos felületen történő alkalmazása előtt forduljon tanácsért a gyártóhoz és végezzen vizsgálatokat az eredeti alapfelületen. A termék csak tapasztalt szakkivitelezők részére alkalmas. Felhasználás előtt ajánlott teszteket végezni az adott alapfelületen, ill. az adott feltételek mellett a megfelelő tapadás és anyag kompatibilitás érdekében.
Alkalmazás
Felhasználási információ
Felület előkészítés

Az alapfelület legyen tiszta, száraz és zsírtól, olajtól, portól, szennyezőanyagoktól mentes. A felület előkészítése függ az alapfelület egyedi jellegétől és fontos a hosszan tartó kötés kialakításához. További ajánlásokat a felület előkezelésére a vonatkozó Sika® Előkezelési Táblázatokban talál. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az ajánlások tapasztalaton alapulnak és minden esetben szükséges őket az eredeti alapfelületen végzett előzetes tesztekkel igazolni.

Felhordás

A Sikaflex®-295 UV 10 °C és 35 °C között (környezeti és termék) dolgozható fel, de vegye figyelembe, hogy a feldolgozási tulajdonságok és a reaktivitás változhatnak. Az optimális alapfelületi és tömítőanyag hőmérséklet 15 °C és 25 °C közötti. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a hőmérséklet csökkentésével a viszkozitás növekszik. A könnyű feldolgozhatóság érdekében feldolgozás előtt hagyja, hogy a ragasztó felvegye a környezet hőmérsékletét. Az egységes rétegvastagság biztosításának érdekében javasoljuk, hogy a ragasztóanyagot háromszög alakban hordja fel.


A Sikaflex®-295 UV feldolgozható kézi, sűrített levegős vagy elektromos kinyomópisztollyal, valamint szivattyúrendszerrel. A nyitott idő jelentősen rövidebb meleg és páradús környezetben. A ragasztandó felületeket illessze össze a bőrösödési idő letelte előtt. Soha ne szerelje össze a ragasztandó felületeket ha a ragasztón már megindult a bőrképződés.
Eldolgozás

A fugaképzést és az elsimítást a bőrösödési idő letelte előtt végezze el. Sika® Tooling Agent N simítófolyadék alkalmazása javasolt. Egyéb simítófolyadékok alkalmasságát és kompatibilitását előzetesen tesztelni kell.
Eltávolítás

A meg nem kötött Sikaflex®-295 UV az eszközökről és szerszámokról Sika® Remover-208 vagy egyéb alkalmas oldószer segítségével távolítható el. A már megkötött anyag csak mechanikusan távolítható el. A kezet/bőrt minden esetben azonnal tisztítsa meg Sika® Cleaner-350H tisztítókendővel vagy egyéb alkalmas ipari kéztisztítóval és vízzel. Soha ne használjon oldószert bőrre!
Átfényezhetőség

A Sikaflex®-295 UV a bőrképződés előtt és után is átfényezhető. Amennyiben az átfényezésre a bőrképződés után kerül sor, a festék tapadása javítható ha tömítés felületét előkezeli Sika® Aktivator-100-zal vagy Sika® Aktivator-205-tel. Hőkezelést (> 80 °C) igénylő festékbevonatok alkalmazása előtt hagyja a tömítőanyagot teljesen megkötni. Minden festéket előzetesen tesztelni kel a feldolgozási körülmények között. A festékek rugalmassága általában alacsonyabb, mint a tömítőanyagé és ez a festékfilm repedezéséhez vezethet.

Egyéb adatok

Szállítási idő2-3 munkanap
Termék dokumentációflex_295_uv_sika_msds_hungary.pdf
GyártóSikaflex®

Vélemények

A termékhez még nem írtak véleményt, legyél Te az első!

Kérdezz a termékről!

Melyik az első szín ebben a listában: zöld, sárga, piros?

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.

     
Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu